زمانی که مودمی از شرکت ایرانسل خریداری می کنید، ممکن است در زمان استفاده دچار مشکل قطعی آنتن مودم شوید و نیاز به آنتن مودم ایرانسل یا همان آنتن تقویتی مودم ایرانسل پیدا کنید. در این مقاله به معرفی انواع آنتن مودم ایرانسل، نحوه رفع قطعی آنتن و دیگر اطلاعات مهم و ضروری آنتن مودم های ایرانسل پرداخته شده است.


آموزش کاربردی تنظیمات وای فای و مودم


 

آنچه شما در این مقاله می آموزید:

 

 

آنتن مودم ایرانسل

 

انواع آنتن مودم ایرانسل  | مودم من

 

آنتن یک ابزار مخابراتی می باشد که از آن برای تبدیل سیگنال الکتریکی به امواج الکترومغناطیسی (در حالت فرستندگی) و تبدیل امواج الکترومغناطیسی به سیگنال الکتریکی (در حالت گیرندگی) استفاده می شود. آنتن‌ ها دارای ساختارهای متنوع و بسیاری می باشند که با توجه به نوع کاربرد، تعیین و ساخته می‌ شوند. آنتن ها جز اجزاء کلیدی سیستم های ارتباطی به حساب می آیند که دو سیستم الکتریکی را به هم دیگر متصل می‌کنند. آنتن مودم ایرانسل دارای مدل های بسیاری می باشد که در ادامه به انواع آن می پردازیم.

 

محل نصب انواع آنتن های مودم ایرانسل

آنتن های مودم ایرانسل از نظر محل قرار گیری در مودم به دو مدل داخلی (Indoor) و خارجی (Outdoor) تقسیم می شوند. همانطور که از اسم های آنها مشخص می باشد، آنتن داخلی درون مودم  و آنتن خارجی در بیرون مودم قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است که، آنتن‌ های داخلی بیشتر برای تقویت سیگنال وای فای استفاده می‌شود.

 

الگوی انتشار امواج یا زاویه‌ تابش در انواع آنتن های مودم ایرانسل

آنتن های مودم ایرانسل از نظر الگوی انتشار امواج یا زاویه‌ تابش به ۲ دسته آنتن‌های جهت‌دار (Directional) و آنتن‌های همه جهت (Omni) تقسیم می شود.

آنتن‌های جهت‌دار (Directional):

این مدل آنتن مودم ایرانسل، امواج را در یک مسیر یا جهت مشخص شده منتشر و دریافت می‌کند و الگوی انتشار در  این مدل در یک سمتِ آنتن بسیار بیشتر می باشد.

آنتن‌های همه جهت (Omni):

امواج در این مدل آنتن مودم ایرانسل به صورت یک الگوی کروی شکل با قدرت یکنواخت می باشد و این نوع آنتن جزء پرکاربرد ترین‌ آنتن به حساب می آید. آنتن اُمنی هواوی و آنتن تخت W435 از این مدل آنتن می باشند.

 

انواع آنتن مودم ایرانسل همراه با قیمت

آنتن مودم ایرانسل دارای مدل های بسیار و متنوعی می باشد، که به ۲ صورت داخلی و خارجی به مشتری ارائه می شود. در این قسمت به معرفی تعدادی از آنتن های مودم ایرانسل می پردازیم.

  • آنتن تقویتی مدل W435
  • آنتن مودم یاگی
  • آنتن مودم تخت RB49
  • آنتن تقویتی ام دی مدل md18
  • آنتن تقویتی فی نت مدل ANT58-016SN
  • آنتن تقویتیMD مدل TFi60
  • آنتن تقویتی هواوی مدل B612-i60
  • آنتن  تقویتی P-net

 

چرا نیازمند استفاده از آنتن تقویت مودم هستیم؟

کاربران به خاطر ۶ دلیل زیر یا برای بهبود سیگنال دریافتی مودم خود از آنتن تقویتی استفاده می کنند.

  • دلیل شماره ۱:  ضعیف بودن آنتن.
  • دلیل شماره ۲:  فاصله‌ی نسبتاً زیاد از آنتن‌های BTS اپراتورها، مانند مناطق خارج از شهر.
  • دلیل شماره ۳: حضور در نقاط کور اپراتورها.
  • دلیل شماره ۴: امکان جابجایی و سفر به مناطقی که سیگنال ضعیف‌تر از حد انتظار می باشد.
  • دلیل شماره ۵: ضعف و عدم پایداری سیگنال ۴G نسبت به ۳G و ۲G در برخی نقاط
  • دلیل شماره ۶: نیاز به تقویت باندهای فرکانسی خاص.

مشخصات فنی آنتن‌های تقویت مودم 

برای خرید آنتن تقویتی مودم ایرانسل به مشخصات فنی زیر توجه نمایید.


آموزش کاربردی تنظیمات وای فای و مودم


  • پارامتر های موجود در سیگنال آنتن مودم ایرانسل
  • Gain یا قدرت آنتن
  • اتصالات آنتن‌های تقویت مودم

 

پارامترهای موجود در سیگنال آنتن مودم ایرانسل

تمام  مودم های ایرانسل دارای آنتن هستند که بسته به نوع طراحی آنها محل قرار گیری آنتن در مودم ها مشخص می شود. آنتن مودم ایرانسل برای دریافت سیگنال دارای پارامترهای مخصوصی می باشد که مشخص کننده اتفاقاتی در مودم می باشد. که در ادامه این پارامتر ها را معرفی خواهیم کرد.

پارامتر های موجود در سیگنال  آنتن مودم ایرانسل

  • پارامتر RSSI:

این پارامتر مخفف عبارت  Received Signal Strength Indicator می باشد که قدرت سیگنال دریافتی در مودم را نمایش می دهد. بهترین مقادیری که می توان برای آن مشخص کرد، بین ۳۰dB – تا ۷۰dB – (بخوانید منفیِ ۷۰ دسی‌بل) می باشد.

  • پارامتر RSRP:

این پارامتر مخفف شده عبارت Reference Signal Received Power می باشد که مشخص کننده توان متوسط دریافتِ سیگنال مرجع در مودم است. بهترین مقادیر آن ۴۴dBm – (منفی ۴۴ دسی‌بل میلی ‌وات) و بدترین مقدار آن  «۱۲۰dBm -» می‌باشد، که مقدار آن از بهترین مقدار ذکر شده شروع و تا بدترین مقدار تعیین می شود.

  • پارامتر RSRQ:

این پارامتر از عبارت Reference Signal Received Quality تشکیل شده است که کیفیت سیگنال دریافتی مرجع را مشخص می کند. می توانید مقادیر این پارامتر را از مقدار «۳dB -»که به عنوان با کیفیت‌ترین مقدار تا «۲۰db -» یه عنوان  بی کیفیت‌ترین مقدار می باشد، تنظیم کنید.

 

   Gain یا قدرت آنتن

Gain که به آن بهره‌ی نیرو یا بهره‌ی آنتن نیز گفته می شود دارای واحد dbiمی باشد. که dbi مخفف شده ۲ عبارت دسی‌بل به ایزومتریک است و  هرچه مقدار آن بالاتر باشد، قدرت آنتن در تبدیل الکتریسیته به امواج رادیویی و برعکس بیشتر می شود. مقدار dbi هر آنتن توسط تولیدکننده آن مشخص و اعلام می‌شود.

 

اتصالات آنتن‌های تقویت مودم

 

اتصالات آنتن مودم ایرانسل  | مودم من

 

اتصالات آنتن‌های تقویت مودم از ۳ قسمت بسیار مهم کانکتور (Connector)، کانوِرتور (Convertor) و کابل (Cable) تشکیل شده است. در زیر توضیحات هر کدام گفته می شود.

  • کانکتور (Connector):

کانکتــــور یک سوکت می باشد که آنتن تقویت مودم توسط آن به مودم متصل می شود. پرکاربردترین کانکتورهای روی مودم‌ها از ۳ نوع TS-9 ،TS-5 و SMA می باشند. کانکتور موجود در اکثر آنتن خارجی در مودم‌های همراه یا جیبی از نوع TS-9 و در مودم‌های رومیزی از نوع SMA می باشد. اما در بعضی از مودم های قدیمی جیبی و دانگل‌ها از کانکتور TS-5 و CRC استفاده شده است.

  • کانوِرتور (Convertor):

مبدلی می باشد که به منظور تبدیل کانکتورها به یکدیگر استفاده می شود، مانند مبدل SMA به TS-9.

  • کابل (Cable):

آنتن‌ها به کمک کابل‌های کواکسیال (Coaxial) یا همان کابل هم محور به مودم‌ها متصل می‌شوند. کابل کواکسیال همان کابلی می باشد که در منزل برای آنتن‌های تلویزیونی استفاده می‌کنید. البته بسته به کاربرد کابل، قطرهای مختلف دارد.

 

مناطق تحت پوشش

مناطق تحت پوشش یکی از گزینه های اساسی و بسیار مهم برای آنتن دهی مودم می باشد. قبل از خریداری مودم مورد نظر، محل کار یا منزل خود را در قسمت مناطق تحت پوشش سایت ایرانسل چک نمایید و مطمئن شوید که محل مورد نظر تحت پوشش شبکه مودم انتخابی شما باشد. 

 

فناوری MIMO چیست؟

فناوری MIMO (مایمو) مخفف عبارت Multiple Input-Multiple Output و به معنیِ چند ورودی – چند خروجی می باشد. این فناوری یکی از فناوری های پیشرفته در زمینه انتشار و دریافت امواج دارای اطلاعات در شبکه‌های بی‌سیم می باشد. از این فناوری هردو سمت تبادل اطلاعات ( فرستنده و گیرنده) برای ارسال و دریافت استفاده می‌کنند. فناوری MIMO دارای ۴ مدل زیر می باشد.

  • مدل SISO: 

این مدل دارای یک ورودی و یک خروجی می باشد.


آموزش کاربردی تنظیمات وای فای و مودم


  • مدل SIMO:

مدل SIMO هم همانند مدل قبل دارای یک ورودی و یک خروجی است.

  • مدل MISO:

این مدل بر خلاف ۲ مدل قبل از چند ورودی و چند خروجی تشکیل شده است.

  • مدل MU-MIMO:

این مدل به عنوان مدل چند کاربره  این فناوری معرفی می شود.

 

معرفی ۳ مدل برتر آنتن‌های تقویت مودم 

بعد از شناخت تقریبی مشخصات فنی آنتن‌ها، در این قسمت می خواهیم ۳ مدل از بهترین آنتن‌های خارجیِ (Outdoor) که در بازار وجود دارند را به شما معرفی کنیم.

  • آنتن مودم یاگی:

مشخصات فنی
Gain (بهره) : ۲۸ dBi

دامنه‌ فرکانسی: تا ۲۹۶۰ MHz

تعداد کانکتور: ۱ عدد

نوع کانکتور: TS-9 و SMA

طول کابل: ۱.۵ متر (در صورت نیاز به افزایش طول کابل با راستین بازار تماس بگیرید)

نوع کابل: RG58

الگوی انتشار: یک جهته (Directional، هنگام نصب آنتن یاگی، باید دقت کرد که جهت آن‌ به سوی آنتن اپراتور باشد)

قیمت آنتن: حدود ۲۰۰ هزار تومان

 

  • آنتن مودم تخت RB49:

 

مشخصات فنی
Gain (بهره) : ۴۹ dBi

دامنه‌ی فرکانسی: تا ۲۸۰۰ MHz

تعداد کانکتور: ۲ عدد

نوع کانکتور: TS-9 و SMA

طول کابل: ۲ متر (در صورت نیاز به افزایش طول کابل با راستین بازار تماس بگیرید)

نوع کابل: RG58

الگوی انتشار: همه جهته (Omni)


آموزش کاربردی تنظیمات وای فای و مودم


قیمت آنتن: بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تومان

 

  • آنتن مودم تحت W435:

 

مشخصات فنی
Gain (بهره) : ۳۵ dBi

دامنه‌ی فرکانسی: تا ۲۹۶۰ MHz

تعداد کانکتور: ۲ عدد

نوع کانکتور: TS-9 و SMA

طول کابل: ۱.۵ متر (در صورت نیاز به افزایش طول کابل با راستین بازار تماس بگیرید)

نوع کابل: RG174

الگوی انتشار: همه جهته (Omni)

قیمت آنتن: ۲۱۵ هزار تومان

 

می توانید آنتن مودم ایرانسل را از سایت دیجی کالا خریداری فرمایید.

 

آموزش رفع مشکل قطعی آنتن مودم ایرانسل

قبل از رفع مشکل قطعی مودم ایرانسل، باید مودم مورد نظر خود را در بهترین مکان آنتن دهی قرار دهید و فراموش نکنید که جابجایی این مودم ها، حتی به اندازه ۵ سانتیمتر بر آنتن دهی آنها تاثیر می گذارد. می توانید با ۴ مرحله زیر مشکل قطعی آنتن مودم ایرانسل خود را برطرف نمایید.

مرحله ۱: به وسیله باز کردن مرورگر و وارد کردن آی پی آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ در نوار آدرس وارد قسمت دریافت نام کاربری (User Name) و رمز عبور (Password) شوید.

مرحله ۲: در فیلد نام کاربری (User Name) و رمز عبور (Password) کلمه admin را با حروف کوچک تایپ نمایید و روی کلید Login کلیک کنید.

مرحله ۳: صفحه باز شده برای شما، صفحه پنل کاربری مودم شما می باشد که در این قسمت بر روی گزینه Mobile Network و یا General Information و یا LTE Information کلیک نمایید.

مرحله ۴: در این مرحله باید ۲ گزینه قدرت سیگنال (RSRP0) و کیفیت لینک (SINR0) را چک نمایید که همانند تنظیمات زیر تنظیم شده باشند.

قدرت سیگنال (RSRP0) : باید مقداری بیشتر از -۸۰ dBm باشد، یعنی هرچه به سمت منفی ۵۰ برود بهتر است.

کیفیت لینک (SINR0) : باید مقداری بیشتر از ۱۴dB  و پایدار باشد.

مرحله ۵: در صورتی که تنظیمات را تغییر دادید، فراموش نکنید که تنظیمات را ذخیره نمایید.

 


آموزش کاربردی تنظیمات وای فای و مودم


سخن پایانی

در این مقاله درباره آنتن مودم ایرانسل، مشخصات فنی و نحوه رفع قطعی آنتن های ایرانسل صحبت کردیم. اگر درباره آنتن های ایرانسل و نکات این مقاله و یا هر سوالی درارتباط با مودم خود دارید می توانید در کمترین زمان از کارشناسان مودم من کمک بگیرید و مسئله خود را حل نمایید.

 

کارشناس آنلاین خصوصی | مودم من